mandag 31. desember 2012

ÅRET | 2012

Nyttårsaften, og jeg tenker på året som har gått. Hva har jeg fått oppleve i 2012?

2012 har vært et spennende, stort og nydelig år for Barkefamilien. Jeg startet året som student, og 'kjempet' meg gjennom siste år på førskolelærerstudiet, stor som en elefant (iallefall i mine øyne). Fredag 20. april møtte vi endelig vår Ada. Et svangerskap. En fødsel. Ei datter. Den største glede og beste opplevelse, på mine 26 år.

Jeg fikk se gode venner gifte seg, for så å bli gravide. Venninner ble mødre for første gang, og permisjonstiden nøt vi sammen. Vi ferierte i Danmark og arrangerte dåp. Jeg fikk tittelen 'fadder' for ei skjønn, lita tulle og så mi fine, lillesøster stå konfirmant. En vakker dag i august entret jeg bloggverden for første gang, og det skulle vise seg å være en stor begivenhet i 2012.


Jeg har lært mye om meg selv. Både positivt og negativt. Og nå gleder jeg meg til å gå inn i 2013. Ingen nyttårsforsett. Bare nyte livet med min lille familie og gode venner. I kveld blir det feiring og kalkun med to vennefamilier :-)

GODT NYTT ÅR 
til alle mine flotte lesere.

Jeg setter stor pris på hver og en av dere og håper jeg kan fortsette å inspirere i det nye året.Da ønsker jeg dere en glad dag og en nydelig aften :-)

fredag 28. desember 2012

JULETREET

Jula har vært helt nydelig for Barkefamilien. 4 dagers fråtsefest, familietid, lek, smil og latter, vakre gaver, (snømåking!) og mye kos. Må jo også skryte litt av Ada, som i løpet av juletiden 'letta på fua' og krabber nå i full fart. Stas i heimen :-)

Men, dagens. Siden jeg ikke fikk tid til å vise årets juletre før jul, (vi pyntet lille julaften) kan jeg jo vise det nå i romjulen.

I mitt barndomshjem har det, hver jul, stått ei norsk gran i stua. For meg er det en detalj som hører julen til. Jeg elsker enkelheten, samt lukten det gir. I forhold til pynt, er minimalisme ordet. Lite og rent, i fargene gull, hvit, sort og natur.

Trestjerner fra Olivias hus.


Hjemmeperlede, sorte snøkrystaller.


Hjemmebrettede stjerner (av reklame).


Hjemmelagde stjerner og hjerter av fimoleire.


Gullkuler jeg hadde liggende.



Hvordan så ditt juletre ut i år?

En fin fin dag ønsker jeg deg :-)

torsdag 27. desember 2012

SMÅ GLEDER

En liten nyhet i hus. To skjønne, små telysholder fra Madam Stolz. De måtte bli med meg hjem fra Olivias hus, og står nå på min nye bildehylle i stua. Tenk at man kan bli så glad av så lite.


I går var det rekordmange besøkende hos meg på bloggen, og det settes stor pris på! Håper du kommer på besøk igjen :-) Nydelig dag til deg fra meg.

mandag 24. desember 2012

JULAFTEN | GOD JUL

Jubel og glede! I dag er det selveste julaften. Kroppen kribler som da jeg var liten. Det skyldes nok hvite (i stoore mengder) omgivelser og et lille vidunder på 8 måneder.

Vi har foreløpig hatt en rolig formiddag i hus, kun mor, far og barn. Deilig frokost, tente lys, tv, lek, musikk og kos. Senere står kirka for tur. En tradisjon. Tante Jenny (mi lillesøster) synger nemlig i koret og det må oppleves. Da kommer stemningen for fullt. Kvelden skal feires sammen med min familie, med pinnekjøtt, kake, pakker og det som hører med. 


Da tar jeg juleferie fra bloggen, for å nyte deilige dager sammen med min lille familie. Men først, velkommen til deg pmolles, som ny følger. Du settes pris på :-)

Jeg ønsker deg ei fantastisk god jul og et godt nyttår.

lørdag 22. desember 2012

EN RASK MAKEOVER

For en kveld det ble i går! Herlig med litt meg-tid sammen med de fineste venninner :-)

Som jeg har nevnt tidligere, fant jeg mye rødt i julekassa. Forskjellige nyanser av rød jeg ikke klarte å ta frem. Tidligere jeg hatt stående bokstavene "God jul" på peishylla, men på grunn av fargen valgte jeg, i år, å ta sprit tusjen fatt og svarte de til.


Det gjorde seg med en makeover, og nå pryder de hylla ved siden av mitt gullhus av Walthers & co.
Må vel vise et før bilde også. Litt vanskelig å få frem fargen (rød/oransje) på bildet, men slik så det da ut før: 


I dag er det siste innspurt i heimen, med juletrepynting, handling og vask. Ha en fin dag!

fredag 21. desember 2012

ET ALTERNATIVT JULETRE

... av tape. Her er resultatet av mitt uekte juletre, pyntet med svart perlede snøkrystaller og stjerner.






Har du eksperimentert med tape?

I kveld skal jeg ut med en haug av flotte damer. Vi skal nyte reker og øl og bare kose oss. Antrekket fikk jeg handlet i går, så nå er jeg klar! Dersom du er fast leser av bloggen, gjerne bli følger så jeg ser hvem du er :-)

Da hører jeg minibarken er klar for en ny dag :) God helg til deg og dine!

torsdag 20. desember 2012

ØNSKELISTE FRA HVIIT | DEL 4

Da kommer et siste forsøk på å vinne noe fra herlige Hviit.no. Det hadde ikke gjort noe å få en ekstra julegave i år.


På den siste ønskelisten står:
1. Sengeteppe fra Ferm Living
2. Lysglass fra Tine K
3. Lysglass fra Tine K
4. Skåler fra Tine K
5. Pute fra Ylva Skarp
6. Vase fra Tine K
7. Clipboard

Ja, jeg er glad i Tine K ;-)

For flere ønskelister, besøk denne linken.

Lykke til til alle deltakere.

TO LÅNTE IDEER

Det har vært mye snakk om Washitape og bruken av den i det siste. Så da ble jeg frista til å prøve ut litt selv. Over skoskapet har det lenge vært tomt. Jeg har aldri klart å fylle tomrommet med noe spennende. Nå derimot. Jeg kjøpte med meg en taperull fra Bloomingville på Hansen & co, samt svarte perler fra Panduro. Så snekret jeg sammen to ideer lånt fra bloggverden, og vips så var denne fruen fornøyd :)





En påbegynt snøkrystall. Lignet veldig noe 'piratisk' her.

I morra viser jeg resultatet av tape + perle-aktiviteten. Kan jo ikke vise heile moroa på ei gang ;-) Nå drar Ada og jeg til byen for å treffe fire fine. Jeg skal handle antrekk til fredagens store begivenhet (mer om det i morgen). Håper Ada er samarbeidsvillig og mor er litt mindre beslutningsvegret enn hun pleier ;-) 

GOD dag til deg!

onsdag 19. desember 2012

SVIBEL

Sviblene er i hus og det gir litt ekstra julestemning. De skjønne, hvite telysholderne, som nå brukes som "potte", er fra Hansen & co. Hvitt, rent og lekkert (i mine øyne).


I dag skal Ada og jeg på julelunsj hos mi venninne, sammen med fire andre mødre med deres småtasser. Håper dagen din blir like glad som min :-)

tirsdag 18. desember 2012

GAVENES KLÆR

I helgen som var, brukte vi søndagen på å pakke inn gaver til familie og venner. Jeg har som regel fått butikkene til å pakke inn for meg, men etter at vi fikk vår lille synes jeg gaveinnpakking er en fin tradisjon å gjøre sammen i julen. I år var det krølling av papiret som var i fokus. Små gleder :-)

Her kommer noen bilder fra innpakkingen, og av pakkene som skal gis bort av Barkefamilien :-)







Julepapir og hyssing er kjøpt på Panduro, til/fra-lappene er fra Nille, washi-tape fra Bloomingville er kjøpt på Hansen & co, mens de svarte snøkrystallene er hjemmelaget. Nå nærmer det seg den store julekvelden. Er du like spent som meg kanskje?

Jeg ønsker deg igjen en fin desemberdag :-)

mandag 17. desember 2012

BARKEBLIKK

... er bloggens nye navn. 

Etter mye om og men har jeg, av ulike grunner, valgt å bytte navn fra Hverdagslykke til Barkeblikk.

Tidlig i august, en nydelig sommerdag, valgte jeg å ta bena fatt og labbe til byen. Ada (da 4 måneder) sov i vogna, sola skinte og livet kunne ikke vært bedre. Plutselig hører jeg en stemme bak meg. En mannsstemme. Er du ikke stolt? Han kommer opp ved siden av meg og smiler med hele ansiktet. Det er så fantastisk å se. Ei fersk mor med barnet sitt. Er du ikke stolt over å ha skapt noe? Du må aldri glemme å elske. Det er det viktigste en kan gjøre. Deretter vandret han videre forbi meg. Denne ukjente mannen klarte å klumpe til halsen og tåre til øyet. Kanskje ikke så vanskelig med kroppen proppfull av hormoner. Iallefall, fikk møtet meg til å tenke over de små gledene man kan oppleve i hverdagen. Og slik ble bloggen til; Hverdagslykke.

Da jeg har blogget i noen måneder nå har jeg innsett at navnet ikke er helt meg. I tillegg er det et navn som er hyppig brukt i bloggverden. Jeg velger derfor å personifisere bloggen ved å endre navn.

Det nye navnet. Jeg er gift med min første store kjærlighet (kliss), som da vi ble kjent ble kalt for Barken, hans etternavn. Jeg drømte lenge om å få dele navnet med han, og spøkte titt og ofte om dette. 8. august 2009 var jeg så heldig å få bli en Barkefrue, og vi har nå ei lita datter med samme navn. Barkeblikk betyr for meg; øyeblikk som oppstår i Barkefamilien, samt hvordan jeg som en Barken ser på tilværelsen og livet.

Livet sett med et barkeblikk.


Adressen forblir den samme. Så da håper jeg du fortsetter å følge bloggen videre og jeg ønsker deg en fortsatt fin dag! :-)

JULETRE I MINIATYR

Jeg er så glad i mitt lille juletre. Og best av alt, det er ikke ekte. Altså, null vedlikehold på denne damen! Det liker jeg. I tillegg så ser det veldig så ekte ut.

Det hadde iallefall lurt meg ;-)




Treet er kjøpt på Olivias hus, og stjernene og posen på Hansen & Co. 
Til slutt må jeg ønske Englevinger og starsathome velkommen som nye følgere. Må også takke sistenevnte for en nydelig kommentar til meg. Håper du kan fortsette å kose deg med innleggene mine :-)

Tuddelu!

søndag 16. desember 2012

JUL PÅ UTSIDEN

3. søndag i advent og juletida nærmer seg med stormskritt!

Utenfor inngangsdøren har julen meldt sin ankomst. En krans fra Hansen & Co, hjerte fra Walthers & Co og et lite juletre fra IKEA med lys. Koselig å komme hjem til julestemning både ute og inne.





Hvordan ser det ut utenfor hos deg?

Nå har bloggen rundet 10 000 sidevisninger, og det synes lille meg er veldig stas. Håper det fortsetter slik. Takk for at akkurat du leser. Fin søndag til deg :-)

lørdag 15. desember 2012

JULEBORD I ET JULEHJEM

I går var det tid for julebord med syforeningen. Verten disket opp med pinnekjøtt, og åpnet dørene til sitt vakre julehjem. Heldigvis hadde jeg husket å ta med meg kamera, så jeg fikk knipset noen bilder av blant annet et inspirerende festbord. Her kommer et bilderas fra Tinas julehjem.






Liker godt ideen om å bruke gamle melkeflasker som lysestaker, og også å bringe naturen inn i hus. Bordet kunne ikke annet enn å gi oss julestemning :-)

Tina hadde også laget sine egne blomsteroppsatser. Her er en av dem.


Et nydelig julebord i et nydelig hjem. 

Nyt lørdagskvelden!

ØNSKELISTE FRA HVIIT | DEL 3

Da var det på'an igjen, og ettersom 3 er mitt favoritt tall blir jeg selvfølgelig vinner av Hviit.no sin utfordringen denne søndag i advent ;-)


På ønskelisten denne uken:

1. Sengeteppe fra Ferm Living
2. Lysglass fra Tine K
3. Putetrekk fra Tine K
4. Skåler fra Tine K
5. Pute fra Ylva Skarp
6. Vaser fra Tine K

For å se flere flotte ønskelister kan du trykke her.

Alle gode ting er 3. Tvi tvi.

Fin fin lørdag til deg :-)



fredag 14. desember 2012

INGEN DORULLNISSE, MEN..

Da var det på tide å vise frem resultatet fra juleverksted. Vi lagde juletrepynt av den populære fimoleiren, sydde vattstappede hjerter, laminerte serviettlykter og kledde glass med "snø" m.m. Jeg hadde lagt frem perler og papir til ulike hensikter, men guri så fort tida går når man har det moro.


Her henger et hjerte laget av fimoleire. Fint og veldig enkelt.

De fleste fimohjertene/stjernene henger på min lerkekvist i ganga. Jeg var så heldig å oppdage et stort tre rett bakom leiligheten vår. Så da dro jeg med meg minibarken på plukketur. Her er lerkekvisten med fimopynt.


Trestjerna er fra Olivias hus her i byen.

Og slik ble hjertene vi sydde.


I kveld skal jeg på julebord med jentene fra syforeninga. Vi skal nyte pinnekjøtt og kose oss verre. Håper fredagen din blir like bra :)


torsdag 13. desember 2012

JULEVERKSTED

På tirsdag hadde jeg, som sagt, juleverksted her hos meg. Jeg var så heldig å få besøk av fem flotte jenter. Fem positive og kreative sjeler, alle med ulike juleideer. Det ble en utrolig hyggelig kveld med god mat og drikke, Michael Bublé på anlegget, gode samtaler og hobbyvirksomhet. Vi endte igrunnen opp med mye fint, og ikke minst var det brukelig. Som så fint sagt av svigerinnen: "Det var ingen dorullnisse nei". Oppgradert juleverksted med andre ord :-) 

Her kommer noen få bilder fra kvelden. Har tatt bilde av pynten i bruk, men det får jeg heller fylle på med i morgen :) Takk for en flott kveld jenter. Gleder meg til julebord på fredag!






Avslutter med ei skjønn frue som sprer glede rundt seg. Hanne. Hun dukket opp i nisselue, musefletter og med røde roser i kinna. Herlig!

Bildene er tatt om kvelden med elendig lys. Har prøvd å redigere litt, men savnet absolutt dagslyset. Pytt på ;-) 

Ha en 'knagane go' torsdag fra meg på Sørlandet!