torsdag 30. mai 2013

en taklampe og avreise




Lampen over spisebordet fulgte med huset. Og det er jeg igrunnen ganske glad for. Jeg hadde selv en plan for hvordan spisestuen skulle se ut, men nå må jeg revurdere planene ;-) Den passer så fint inn, og gir et nydelig lys om kvelden. 

Straks er det avreise for familien Barken. Reisen går til Sverige, hvor familiemedlemmer skal besøkes. Ada skal treffe oldemor og jeg min manns farmor for første gang. Godværet er bestilt og interiørbutikkene i Gøteborg har bare å forberede seg på besøk ;-) Ikke at lommeboka var så klar for det men! Uansett skal det blir skjønt med en liten ferie med mine to (pluss svigers og svoger m/familie).

Da håper jeg helgen din blir fiin :-) Og tusen takk for vakre kommentarer fra dere, smilet går rundt! Tuddelu!

onsdag 29. mai 2013

hvit og trehvit i skjønn forening




Love my new staircase.

Jeg har alltid ønsket meg hvit trapp, men da jeg så denne på privat visning, var den hvite trappen glemt. En perfekt blanding av hvitt og trehvitt *smil.

Planen er å henge bilder i ulike størrelser oppover trappeveggen, men tanken om lyspærer hengende ned fra taket (i ulike høyder langs veggen) frister også. Hva ville du ha gjort her? Deilig er det, å ha mange muligheter, og tid til å vurdere hvordan det skal bli til slutt *smil.

I dag fylles huset opp av flere mødre og deres barn. Fint for store og små :-) Ønsker deg en god dag!

tirsdag 28. mai 2013

livingroom



From where I stand. Dagligstuen der vi oppholder oss mesteparten av dagen.

Møblene fra gamle-leiligheten har fulgt oss til det nye huset, men ettersom en kjellerstue skal innredes, trengs alt nytt. Foreløpig får de stå som de står, mens vi spinker og sparer.

Flere oversiktsbilder kommer, kan jo ikke avsløre alt med en gang :-)

I dag skal Ada og jeg leke med to venninner (ei til hver). Satser på en bytur og god kaffe. Nom! Håper du får en glad dag du også :-)

mandag 27. mai 2013

blomster fra hagen



Ja, jeg har fått meg hage på kjøpet. En fin, liten hage med søte små blomster innimellom gress-stråene. 

Ada og jeg fikk plukket en liten bukett før pappaen klippet gresset, koselig gjøremål i sommerværet nå i helgen. Blomstene pryder for øyeblikket spisebordet og i bakgrunnen kan dere skimte de gamle bjelkene, som gjorde valget om å legge inn bud mye lettere. 



Jeg er hodestups forelsket.

Nå våknet lille bølla her, så da var det tilbake til lek og moro. 
Håper dagen din blir fin *smil.


torsdag 23. mai 2013

selv-skryt



... er lov, når man ikke eier husmorevner og har gjort alt en kan for å bli det ;-) 

Pavlova er blitt en ny favoritt, og jammen turte jeg prøve meg på den på syttende mai. Helt vellykket kan jeg ikke si den ble, (etter min smak), men den smakte godt og alle var fornøyde *smil. Vil du se? Jeg vil iallefall vise (selv om det snart er 100 år siden 17.mai) ! He-he.



Så klart bærene måtte forme det norske flagget. Obligatorisk, selv om det kanskje ikke er den flotteste varianten ;-) Måtte også legge til et bilde av mi skjønne i bunad! :-) Et par glimt fra vår feiring.

I dag leverte jeg endelig min siste eksamen (for denne gang) og jeg tør si at jeg nå snart er ferdig utdannet førskolelærer. Det gjør ingenting *blunk. 

Håper torsdagen din har vært fin, så kommer det forhåpentligvis noen oppdateringer om vårt nye hus over helgen. Skal knipse bilder til den store gullmedalje ;-) God helg, dere!

fredag 17. mai 2013

syttende mai



Gratulerer med dagen! Og hipp hurra for fineste 17. mai! Er du like spent som meg?

Bølla er staset opp med bunaden fra min tid (der hørtes jeg gammel ut gitt), og er klar for spennende nye opplevelser av gamle tradisjoner. Min store nye forelskelse, Pavlova, står klar i kjøleskapet (skrytebilde kommer garantert) og dagen skal nytes med de beste familie og venner.

Barnetog. Kake. Grilling. Kake. Lek og voksenkjas. Kake. For en herlig dag ;-)

Fordi vi er midt imellom hus, blir det ingen festkledd bolig eller borddekking fra meg i år, så da må jeg kjøre dobbelt neste år ;-) Jeg gleder meg! I mellomtiden vil jeg kose meg med inspirasjon og fine innlegg fra dere flinke bloggere.

Håper alle får en nydelig 17. mai!


torsdag 16. mai 2013

cleaning out my closet





Nå begynner det å minke i leiligheten, og rot fylles opp i det nye huset. Kaos, med andre ord. Knipset et bilde av det fine lyset, mens jeg pakket ned klær fra klesskapet mitt, og samtidig nynnet på (hva jeg mener er helt nederst på listen av festlig musikk) - Eminem's cleaning out my closet. Dilla! Kan du tenke noe så irriterende som å ha dilla på en sang du ikke liker? 

La du forresten merke til hvor organisert skapet var? Utenom buksene som tydeligvis er blitt kastet inn der. Det ble organisert før visningen, den gang etter type klesplagg OG fargekode, i tilfelle noen skulle få lyst til å åpne. Gjett hvor mange som åpnet skapet? Ha-ha. Jeg ler. 

Det var dagens babling fra meg. Nå er det dagen før dagen, og jeg gleder meg, selv om de har meldt bøttevis av regndråper på Sørlandet. Håper du får strålende sol og så mange is du ønsker (høres det kjent ut?) *blunk. 

Tuddelu!


tirsdag 14. mai 2013

et siste farvel





God tirsdag!

I går var det trøbbel med nettverket her, så fikk ikke blogget som planlagt. Men idag er alt som det skal være igjen :-) I går tok mannen siste strøk maling i huset vårt. Ble selvfølgelig litt mer oppussing enn vi hadde tenkt, da vi hadde litt maling igjen. Kan vel ikke la det gå til spille *blunk. Så i helgen ble også gulvet i gangen hvitt. Gangen i tredje etasje vel og merke, der vi ikke bruker sko.  Nå skal malingsgasser og gode lukter luftes ut, før vi flytter resten av lasset (forhåpentligvis) til helgen. 

Fjernet også alt interiør i leiligheten i går, så nå er det temmelig tomt. Jeg rakk derimot og ta noen siste bilder av hyller og skap før det ble pakket ned i esker. 

Hyllen er fra IKEA, og på den står Tap Water flasken fra House Doctor, en liten pom pom fra Søstrene Grene, spisebrikke fra IKEA, ramme fra IKEA, print fra Hansen & co og en glassvase fra nr.1.



Nå må jeg tilbake til oppgaven min her. Det nærmer seg slutten av førskolelærerstudiet, og jeg kjenner det skal bli godt å starte et nytt studie, med nye emner og blanke ark. 

Håper du får en fin dag i dag *smil.



onsdag 8. mai 2013

ecco



Litt bort fra interiør i dag også, men lille Barkefrøken har fått seg sine første (to) par sko. Og det må jo dokumenteres *blunk. Stas når lille-store Ada stabber rundt i sitt første par #smelt.

Nye sandaler for sommeren måtte også handles inn. Passet bra da gradestokken viste hele 18 grader i skyggen i går. For en deilig dag det var!



Begge er av merket Ecco. Hjelpes hvor mye nytt som trengs når de fyller ett år. Listen er lang og blir sjeldent kortere.

I dag skal mor og barn treffe et drøss damer med deres små. Dagen settes av til barkebølla, mens kvelden skal brukes til oppussing av hus. Barnevakten er hyret inn. Her må man bare trå til når muligheten byr seg :-) Innflytningen blir noe utsatt, da godtroende Monica trodde at det å male gulv var en lek. He-he. Kommer iallefall i gang med maling av gulv i morgen.

Håper dagen din blir full av smil og latter!

tirsdag 7. mai 2013

pomp de lux



Har du hørt om Pomp de Lux?

Hvis ikke anbefaler jeg å ta en titt på deres hjemmeside. Fantastisk mye fint barnetøy fra størrelse 80-152. Jeg var nettopp på party, hvor konsulenten hadde med seg flere stativer med klær. Jeg hadde ikke tenkt å handle noe særlig, men den planen gikk rett i vasken. Jeg handlet to antrekk, en genser og regntøy.


Fint med litt spreke farger nå som det er vår.

I dag tar vi livet med ro. Tror det er viktig med noen pust i bakken innimellom. Kjenner både kropp og sjel blir sliten av å sjonglere utdanning, morsrollen, oppussing og flytting på samme tid. Så i dag blir det fint med familietid. Nå har vi stått på i flere dager, og i går fikk vi malt Ada sitt rom helt ferdig. Så nå gjenstår et strøk tak maling, pluss ny gulvfarge på vårt soverom. 

Velkommen til alle nye følgere. Jeg går inn og sjekker hvem du er med en gang du legger deg til. Så jeg vet hvem du er og blir glad for hver og en av dere *smil! Takker også for alle spor som blir lagt igjen, det gjør bloggingen ekstra moro :-) Håper dere får en fin tirsdag :-)

mandag 6. mai 2013

trendenser og oppussing


God morgen!

Nå som jeg er på vei inn i ny bolig, er jeg på søken etter interiør-inspirasjon på nettet. Jeg ser på årets trender, at det fort kan bli litt trendsetting hjemme hos meg *sikle. Det finnes så mye fint der ute, men jeg håper jeg klarer å få huset til å gjenspeile meg og min stil (helst med en gang) *blunk.

Svart, hvitt, grått, natur og en dæsj farge. Kjenner meg litt blå i disse dager, så spørs om blå blir den lille dæsjen i første omgang? ;-)

I helgen har vi vært i arbeid fra morgen til kveld. Vi har revet opp teppet på hovedsoverommet, og der fant vi, overraskende nok, et knallrødmalt furugulv. Vi hadde planer om å legge parkett, men for å bevare husets sjel og sjarm, har vi bestemt oss for å male det. Var jo så fint grunnlag å male på *smil. Taket på de to soverommene har fått en omgang grunning + kvislakk, og et strøk med maling. Nå gjenstår kun et siste strøk maling, samt ny farge på gulvet. Må sies at vi har fått masse hjelp fra familie, og er evig takknemlig for det. Det er jammen ikke lett å pusse opp når man har ei aktiv jente på ett år. 

Satser på innflytting allerede til helgen *glis! Håper mandagen din blir full av smil og latter.



fredag 3. mai 2013

overtakelse og sniktitt




Tenk at nå er dagen her som jeg har lengtet etter. Overtakelse!

I dag klokka 12.00 overtar vi nøklene til huset vårt og kan starte prosjekt; flytting. I første omgang skal vi pusse opp, det som skal bli, vårt soverom. Vi skal male tak og lister, og skifte gulv. 

Nå blir det full fart for familien Barken, så håper jeg at jeg får tid til litt blogging i pausene. Hvis du lurer på hva jeg driver med i mellom tiden, besøk meg gjerne på instagram

Må også takke for alle fine kommentarer den siste tiden. Jeg rødmer! 
God helg og nydelig fredag til deg :-)

onsdag 1. mai 2013

mai



Kom mai, du skjønne milde! 

Det gjør ingenting at kalenderen viser mai måned i dag. Sola skinner og våren er kommet til Sørlandet *smil. I dag er jeg en trøtt frue. Naboene delte sin dundrende bass til klokka 04.30, noe som resulterte i lite søvn på mor, far og barn. Er det irriterende? eller er det bare jeg som begynner å bli gammel? ;-)

Nå har jeg lagt fra meg skolearbeidet, og skal gjøre meg klar til dobbel familie bursdag. En 30-års dag, og en 89-års dag. Fint med en god grunn til å pakke ned skolesakene akkurat i dag *blunk. 

Nå er det forresten nedtelling; under to døgn til overtakelse. Vi fikk lov å svippe innom huset tidligere i uka, og da kom sommerfuglene for fullt. Nå gleder vi oss bare!

Håper du får en nydelig 1. mai!