torsdag 31. oktober 2013

høstmørket





En dag snakker jeg om de vakre fargene. Grønn. Oransje. Gul. Rød. Et mangfold av farger og fasonger. Deilige høst. Leking i løvet. Smil. Frisk luft. Røde kinn. Gleden ved årstider.

En natt forbi. Høstmørket tar meg. Mørke ettermiddager. Null farger. Sliten kropp. Lav selvtillit. En ond tulling på den ene skuldra og en ikke-eksisterende engel på den andre. 

På hver sin side av natten, så ulike utgangspunkt. 

Sola skimtes gjennom skylaget. Røde farger utenfor soveromsvinduet.

Alle opplever vel å bli tatt av mørket ei gang i blant? Jeg ble kapret for ei uke siden, men smilet er atter på plass igjen. Nå skal jeg mestre :-)

Ønsker deg en glad og fargerik ettermiddag!

K L E M

tirsdag 29. oktober 2013

mellomstasjonen





Starter dagen med en kopp kaffe og litt blogging :-)

Bildet viser veien inn til soverommene. En mellomstasjon. En liten gang med hvite vegger og hvite gulv. Og ei kiste jeg som har fulgt meg fra liten til stor.

Planen her er å lage en telt-krok til Ada, en utvidelse av lekesonen. Rommet hennes (se her) ligger nemlig vegg i vegg, og vårt soverom er det du skimter rett frem. Var visst kanskje hvitt der inne også ;-)

Som jeg lovte, Trine, så vil jeg ønske deg velkommen som ny følger av bloggen *blunk. Har diskutert dette med følging, både med venner og medbloggere, som flere har synes det har vært vanskelig. I går løste vi gåten. Kunsten er å trykke på "bli medlem på dette nettstedet" ved følger-applikasjonen, trykke på "Google" og bruke g-mail adressen og passord ditt for å logge inn. Gjort på null komma niks :-)

Med det ønsker jeg deg en smilende tirsdag!

K L E M

mandag 28. oktober 2013

barneroms-premiere

 
 

En liten titt inn på barnerommet i andre etasje. En nydelig innebygd seng, jeg falt pladask for da vi var på visning. Jeg har selv "bodd" i seng av dette slaget da jeg var liten, og synes det er supert at Ada får gjenoppleve mine gode minner :-) Maling og kost har jeg handlet, så veggen inni sengen er på vei til å bli hvit. Men måtte bare vise litt før jeg får gjort det (hvem vet hvor lang tid det vil ta før jeg får fingeren ut?) *blunk.
 
Nå må jeg tilbake til forelesning,
så da ønsker jeg deg en fin mandag :-)
 
K L E M

fredag 25. oktober 2013

høst-dessert



Noe jeg har vært så heldig å få mye av i det siste, er den perfekte høst-dessert. Deilig, varm eplekake, med en scoop vanilje is ved siden av. Pappa hadde medbragt eplekake, da han var invitert på lunsj i Barkehuset. En eplekake, med en historie. Så klart *blunk. 

Naboene i gata er glad i økologisk mat, og har fått tillatelse fra pappa til å plukke epler fra hagen. I gjengjeld baker de saftige eplekaker, som barna i huset gledelig overleverer til eplenes orginale eier, pappa. Jeg var så heldig å få smake på, deilig dessert etter en helt vanlig lunsj. Fint naboskap ;-) 



Det ble en kortvarig bloggepause *blunk. Motivasjonen er sakte men sikkert på vei tilbake igjen. Etter alle de fantastiske tilbakemeldingene på forrige innlegg, hvordan kan jeg da klarer å holde meg unna? Dere er motivasjon i bøtter og spann, og jeg setter veldig stor pris på det. Tusenvis av takk for gode ord :-)

Da ønsker jeg de fineste følgere en nydelig høstdag og ei god helg. 

K L E M

tirsdag 22. oktober 2013

hvor er motivasjonen?

 
 
 
Hei fine bloggevenner.
 
Litt umotivert, lite kreativ og ellers litt for opptatt. Får meg ikke til å plukke opp kamera, og stiller spørsmål ved om jeg har noe interessant å knipse. Andre grunner til å ta pause fra bloggingen, finnes også. Vurderer om jeg skal være ærlig, og dele mulige grunner til at kamera har blitt liggende bakerst i skapet ...
 
Jeg velger å stole på at tanker og følelser blir mottatt med forståelse :-) Motivasjon er nemlig en viktig komponent for bloggingen. Det er klart jeg blogger for meg, og det er nesten nok *blunk. Den beste motivasjonen får jeg av dere lesere som legger igjen de fineste kommentarer. Det setter jeg stor pris på! Men til poenget. Jeg var, også denne måneden, med i den månedlige utfordringen hos NIB. Når galleriet og finalistene utlyses er det mye spenning i lufta, spesielt når man selv er fornøyd med det man har gjort. Blir jeg med denne gangen? Synes de flinkeste jentene at jeg er verdt å vise frem? Nå har jeg deltatt i en god del konkurranser, og kjenner skuffelsen når anerkjennelsen ikke er til stedet.
 
Det er viktig å formidle at dette er mine tanker og følelser, og at jeg ikke er ute etter å "ta" noen. Forstår at det er en konkurranse, og at man har ulik smak interiørmessig *smil. Det handler heller ikke om å vinne, langt ifra, men om å få følelsen av at jeg som blogger, blir sett. At det jeg gjør, blir sett. Er det noen der ute som kjenner seg igjen?
 
Dagens lufting av tanker, satt på spissen *blunk. Nå ligger pensumbøker og artikler spredt ut over salongbordet. Semesteroppgave skrives og prosjektskisse redigeres. Bildet jeg har lagt ved er høstinspirasjon fra Pinterest. Det gir en lun og god følelse. Også passende, da jeg akkurat nå nyter en kaffekopp. 
 
Håper du får en nydelig høstdag, og takk for deg :-) Satser på at motivasjonen er tilbake plutselig!
 
K L E M
 
kilde // Pinterest
 

tirsdag 15. oktober 2013

lilla overdose




En superrask borddekking måtte til, da huset plutselig fylte seg med gjester. Pizzaen lukta visst veldig godt!

Overraskende nok, lilla duk, og vaser fra Asa Selection med hageblomster i. De som kjenner meg godt, vet at jeg ikke er overbegeistret for fargen lilla. Så bordet ble i overkant sukkersøtt etter min smak. Men, det var den duken som lå øverst i skuffen (hvorfor den i det hele tatt lå der er et godt spørsmål), og gjestene var nærmest på vei inn døren. Koselig stemning ble det da likevel, men jeg kan avsløre at duken "forsvant" etter selskapet *ler.

Et bilderas av bordet følger, med lilla duk for første og siste gang ;-)





Så sånn var det. Fin tirsdag til deg - her er det studier på gang :-)

K L E M

søndag 13. oktober 2013

en glad søndag




En helt vanlig søndag hos familien Barken. 

Ada sover formiddagsluren, og mor og far nyter nystekte baguetter og cappuccino i koppene fra Arne Jacobsen. Favorittkoppen :) 

En liten feiring da gårsdagens tur til Stavanger ble en suksess. Ikke bare fikk jeg nyte mannen min i fred og ro, med kaffe, sjokolade, latter og gode samtaler. Vi bestilte oss et nytt møbel. Hurra! Gleder meg til å vise frem skjønnheten i november. For hint om hva, ta en titt på instagram. Navnet er monicabarken *smil.




Ønsker deg en deilig søndag! 

K L E M

fredag 11. oktober 2013

høst og helgeplaner




Mimrer tilbake til sommeren, med bildet i dagens blogginnlegg. Tida flyr og plutselig var det oktober. 

Men jeg liker det. Jeg er dårlig på å dyrke kreativiteten om sommeren, og tenker gjerne litt for lenge over hva vi skal finne på i finværet. Plutselig er klokka langt utpå dagen, og den dårlige samvittigheten sniker på. Det problemet har jeg ikke nå. Flott er det *blunk. Gjelder å finne måter og sette pris på mørket, iskald vind og tunge regndråper :-)

Nå er det endelig helg og den skal nytes. Startet bra da jeg fikk sove helt til jeg våknet av meg selv. Luksus! Resten av helgen blir det lek med venner, spontan kjærlighetstur til Stavanger, og innkjøp av drømmemøbel. Bare fryd og gammen! Da tar jeg en slurk av kaffekoppen og slenger meg ned i sofaen denne deilige samvittighetsfrie høstdagen ;-)

Ønsker deg ei nydelig oktoberhelg!

K L E M


onsdag 9. oktober 2013

en stol å bli glad i




En god uke.

På mandag ble jeg endelig ferdig med alle presentasjoner for dette semesteret. Glede! Så nå gjenstår kun skriftlige semesteroppgaver og eksamen :-) I går fikk jeg også nyss i et spennende tilbud. Så da blir det muligens innkjøp av nytt møbel. Helt sånn plutselig. Det er fint *smil. Slutten av den historien skrives i løpet av uken. Håper på happy ending!



I går endret jeg også profilen min til å bli en ren Blogger-profil, og ikke en Google+ profil. Vet ikke hvilke konsekvenser det vil få for de som har lagt seg til i kretsene mine? Og når vi først er inne på det, hva er forskjellen på å være i kretstene og å følge? Hvorfor velges det ene over det andre?

I den anledning, passer det fint å takke alle som har valgt å følge meg på den ene eller andre måten. Setter stor pris på det! Setter også pris på et overveldende besøkstall etter å ha deltatt i utfordringen. Aner ikke hvorfor, men hjelpes så moro. Takk!

Legger med to bilder av en stol jeg er så glad i. Fant den i Sandefjord, og malte den mint-grønn :-)

Ønsker deg en glad dag!
K L E M

tirsdag 8. oktober 2013

en liten premiere




God dagen! En liten premiere og titt inn i entreen i vårt hus i dag. En skohylle. Asa Selection, Madam Stoltz, Bloomingville, litt kvist og Walter & Co. Foreløpig. Savner litt fargeglede her!

Skohyllen står plassert nederst i trappeoppgangen (se her), og rommet inneholder kun et knøttlite vindu som gjør fotografering til en vanskelig oppgave. Det skal gjøres noe med i fjern fremtid :)

Nå er det avgårde til skole og barnehage. Ønsker deg en glad dag, og tusenvis av takk for mange gledespredende hilsner i utfordringen under *smil. 

K L E M

lørdag 5. oktober 2013

varm, gnistrende høst




I går, før et varmt, gnistrende stilleben ble dandert i stuen, satt jeg i loppe-stolen sammen med min datter på ett år. To dryppende regnsett lå fraslengt i gangen, etter en koselig, dog kald og våt lek-opplevelse i skikkelig høstvær. To kalde sjeler dumpet ned i stolen foran peisen, dekket av tepper, med full fokus på ei barnebok. Det må være det beste med å være ute i høstværet, og komme inn *knis. Og selvfølgelig ei datter som faktisk vil sitte stille på fanget noen få sekunder.

Et språklig bilde av en perfekt høstdag for meg ... som inspirerte til å lage et gnistrende stilleben med andre klisjefylte høstfavoritter; peis, loppis-stol og strikketøy.




Med disse bildene er jeg med i utfordringen hos NIB. For flere varme, gnistrende høstbilder, ta en titt her

Nyt lørdagen :-)
K L E M



fredag 4. oktober 2013

tre høstfavoritter




Tre høstfavoritter.

Jakke fra Vero Moda.
Neglelakk fra Essie (Chinchilly)
Smykke fra Vera Moda. 



Med det ønsker jeg alle flotte følgere ei tipp topp helg. Vi starter helgen tidlig, med fri fra skole og barnehage (og for øyeblikket fargeblyanter over hele spisestua). Fint liv *smil. 

K L E M

torsdag 3. oktober 2013

en rask tur innom




God morgen :-)

Bare innom for å ønske alle en flott torsdag, med enda et bilde fra skjenken i spisestua. Flere favoritter står plassert her, på utstilling vet du *blunk.

Det var visst den pausen jeg gav meg selv lov til å ha i dag, tilbake til presentasjon-forberedelse og pensumlitteratur. Håper dagen smiler til deg!

K L E M

onsdag 2. oktober 2013

høstfarger





Høstfargene har inntatt stuen. Jeg holder fortsatt på det mintgrønne bordet og puta fra IKEA, men har tilført litt "pels" og en dus plommefarge. Plommeputene har lenge ligge gjemt i et skap, da jeg stadig ble voldtatt av overraskende spisse fjær. Nå har de fått enda et lag putetrekk under det opprinnelige trekket, så nå forventes god oppførsel *blunk.




Klokken fra Bruka Design har også kommet seg opp på veggen. Skruen hang klar fra overtakelse, så da ble jobben enkel. Liker det harde svarte mot de varme bjelkene. 

Deilig å få tid til litt knipsing og blogging igjen. Har savnet den, og dere. Ønsker deg en nydelig onsdag, her blir det en rolig studiedag :-)

K L E M

tirsdag 1. oktober 2013

chinchilly





Ny favoritt.

Essie Chinchilly. Nydelig dus farge som passer til nesten alt.

Og nei, jeg har ikke neglelakk på utstilling i vinduskarmen til alle tider *blunk. Jeg har tatt bilder av tre høstfavoritter, som kommer på bloggen straks, og knipset samtidig et bilde mens den ventet latent i karmen.

Sånn er vi vel, vi bloggere ;-) Nyt dagen, så skal jeg gjøre det samme her på Universitetet.

K L E M