fredag 10. oktober 2014

EN SIKKER VINNER



Hei.

Husket plutselig at jeg lovte dere en oppskrift. Friske, saftige bringebær-cupcakes, som stadig blir etterspurt ved festlige anledninger. Og siden det er fredag og helg, passer det jo greit med en liten fristelse. 

12 stk Bringebær-cupcakes

3 økologiske egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
3 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
skall og juice fra 1 sitron
3 dl friske bringebær

Glasur
3 dl melis
150 g philadelfiaost
1 1/2 dl friske bringebær

Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen på 175 grader. Pisk egg, sukker og vaniljesukker. Smelt smøret, hell i melken og rør dette inn i eggeblandingen. Bland mel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig inn i røren. Tilsett sitronskall og saft. Fyll cupcakes-formene to tredjedels fulle, det er lurt å bruke pappformer. Stekes midt i ovnen i 15 minutter. Avkjøl. Bre glasuren over og pynt gjerne med bringebær.




Oppskriften er hentet fra boken A Piece Of Cake av Leila Lindholm.

Da ønsker jeg deg ei helg full av smil og latter. 


Monica

tirsdag 7. oktober 2014

ITALIENSK ARKITEKTUR



Hei.

Jeg drister meg til et innlegg, med arkitektur i fokus. Hvert øyekast i Venezia, og jeg var fengslet. Fengslet til jeg stupte i seng kanskje litt for tidlig. Nydelig murstein. Geometrisk utforming. Dristige farger. Et hav av inspirasjon. I dag vil jeg vise deg flere glimt av Venezia. 










Så, planlegger du en tur sammen med kjæreste, mann eller en venn du ønsker skal være en kjærest? Da anbefaler jeg romantiske omgivelser i Venezia. Absolutt en by verdt å besøke.

Med det ønsker jeg deg en glad dag full av kjærleik!


Monica


mandag 6. oktober 2014

VENEZIA



Buongiorno!

Da har familien så vidt landet, og vi lever fortsatt på minnene fra vakre Venezia. Fullstendig ro og en pause fra hverdagens jag. Daglig inntak av cappuccino, prosecco, pizza og gelato, mens solstrålene smøg seg gjennom de trange, sjarmerende gatene. Arkitekturen. Kanalene. Et møte med gondolen. Omgivelsene tok pusten fra oss og gjestfriheten vi mottok hos italienske "bisnonna" gav en fullverdig italiensk opplevelse. 

I dag vil jeg dele noe av det flotteste jeg fikk se i høstferien.








Tusen takk, mamma. For en opplevelse for livet! Glad i deg!


Monica

søndag 5. oktober 2014

NIB | EN DOSE FARGE PÅ SOVEROMMET




Farge på soverommet? Som regel ikke. 

Mange snakker om hvordan fargene gir energi, men det er ikke noe jeg ønsker meg på et soverom. Jeg ønsker ro, et sted for hvile, for gode samtaler, sene morgener, hvilepuls og gjerne en kaffekopp. Et svalt hint av blå er så langt jeg kan strekke meg, da blå er en behagelig farge å omgi seg med. 

Med dette bildet er jeg med i oktober-utfordringen hos NIB som denne måneden omhandler en dose farge på soverommet. For mer inspirasjon, ta en titt her.

Ønsker deg en glad dag!

Monica