tirsdag 27. august 2013

i tankehjørnet
Blogg vs. Instagram. Instagram vinner.

Stadig flere bloggere viser fravær og tipser om instagramprofil som jevnlig oppdateres. Jeg er nå blitt en av dem, i min travle hverdag. Jeg er mor, kone, student, venn, snekker, oppusser, dekoratør, renholder og ryddehjelp. Alt på samme tid. Blogger? Nei, det har jeg desverre verken tid eller overskudd til for tiden. Men instagram, der oppdateres det. Gamle bilder. Nye bilder. Raske bilder. 

Jøss, så lettvint og greit. Og plutselig. 500 følgere. Det vil si, 300 nye følgere på en uke. For en enkel måte å "blogge" på. En overveldende respons, med tresifret følgertall. Tankene mine vandrer. Hva er det som gjør at følgertallet er så mye høyere her? En uke på instagram har gitt femdobbelt så mange følgere, som et år med blogg. Og i mitt tilfelle, med de samme bildene? 

Jeg synes det er litt vemodig, at blogger vies mindre oppmerksomhet. Blogg gir dybden, man blir kjent med mennesker på en annen måte, kommer nærmere. Man lærer om hverdagen, familielivet, om tanker og gleder. Ikke bare et bilde, men fortellingen. Historien bak. 

Jeg er blitt veldig glad i bloggen min. Og verdsetter den tiden jeg har til å fotografere og skrive. Jeg faller bort, og tenker ikke på alt det andre som bør gjøres. I forhold til følgertall, er det klart man blogger for seg selv. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg synes dere følgere gjør bloggingen mer meningsfull og spennende. Respons er gull, og gir meg mye glede. 

Som svar på eget spørsmål, følger jeg av to grunner. Det kan være en god kontakt med bloggeren som trekker, eller det estetiske som appellerer (eller hvis jeg er heldig, begge deler *blunk). 

Jeg håper dere vil dele noen tanker med meg, og så ønsker jeg deg en tipp topp tirsdag.
*BLUNK

Kilde: Pinterest

6 kommentarer:

 1. Er enig i at instagram er mye raskere og lettere å oppdatere, men jeg prøver å poste et innlegg på bloggen min innimellom : )

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 2. Er litt i samme situasjon som deg! Har blogget en god stund uten de helt store følgertallene, men dette er helt annerledes på instagram.
  Jeg blogger litt sjeldnere nå, og jeg må også innrømme at jeg ikke rekker innom andre blogger like ofte som før, men jeg tviholder på den dybden som jeg føler en blogg fører med seg kontra instagram.....
  Ja takk begge deler, så lenge det gir en overskudd og ikke føles som pes! :)
  Ønsker deg en fin uke!
  Klem fra Carina (Jokernord)

  SvarSlett
 3. Skjønner akkurat hva du mener, selv om jeg har en "privat" Instagramkonto. Det er jo så enkelt og kjapt, men du verden så mye triveligere det er å sette seg ned å faktisk lese blogger. Jeg liker at blogger ikke er like "instant" også, det at det blogges (oftest) i ettertid, gjør at bilder er sortert og gjennomtenkt, og teksten er også veldig gjennomtenkt. Selv Instagrammer jeg sjelden der og da også, jeg tar bilde, men prøver alltid å være i situasjonen mest mulig, og strever for å ikke bli en av de som tar bilde, legger på Instagram (eller Facebook), får så å bruke den neste timen på å sjekke antall likes, kommentarer osv. Synes det er så trist at folk sitter med trynet i mobilen i sosiale sammenheng, som ved middager etc. Jeg kan som sagt finne på å ta bilde, men jeg legger ut senere, når jeg har en ledig stund og "kjeder meg" alene. Legge ut Instagrambilde med en gang, det gjør jeg når jeg er alene i en situasjon. Alt slik er så vanskelig å forholde seg til.

  :)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Snufs....
  Må innrømme eg blei litt lei meg når eg leste her,håper du vill
  være begge plasser:) Så lenge du ikkje føler deg presset selvfølgeligt!
  Men ser poenget ditt,men for min del har blogging gitt meg flere bekjentskap
  og vennskap:))
  Håper du finner litt tid allikevel eg:o)
  Klemmer Siv Mette

  SvarSlett
 6. Kjenner meg igjen i mye her.. Bloggingen tar mye mer tid, er grundigere, men leserne er tungere å dra. Instagram er lettvint, og leserne/følgerne kommer i fleng. Jeg vil fortsette med begge deler, og prøver på et samarbeid mellom de to ;) Håper flere gjør det!

  Klem fra Maren

  SvarSlett

Takk for besøket! Setter stor pris på alle ord som blir lagt igjen hos meg :-)