fredag 30. august 2013

bortgjemt skatt





Telefonen ringer. Det er svigermor. Hun rydder på loftet og har funnet diverse hun vil vise meg. Et lite teak-bord? Ja. Det vil jeg gjerne se på. Plutselig står det ved siden av sofaen. 

Velkommen hjem til oss. Før du aner, skal du få deg en mint-grønn kåpe *blunk. Flere bilder av bordet, sammen med andre favoritter, kommer :-) 

I dag er det fredag, og det gjør ingenting. Veggen på soverommet er endelig ferdig nedpusset, så denne helgen skal nytes ! Vi vil også forhåpentligvis få flyttet tilbake inn på vårt eget soverom. Ja, for vi har sovet på madrasser i gangen i mellomtiden vi. 


God helg til deg og dine :-)
Klem fra Monica

torsdag 29. august 2013

en misforståelse




Jeg har fått kjenne på hvordan egne tanker, med vanskeligheter, oversettes til nedskrevne ord og forståelse. Man har lett for å unnlate viktige detaljer, eller forsterke tanker.

Etter en liten prat med gode venninner, forstod jeg at diskusjonen min angående instagram og blogg lett kan misforstås. Dette må jeg klare opp i *blunk.

I forhold til meg selv, er det langt i fra instagram som vinner. Dette synet kom fra hvordan jeg opplever det utenfra. Fra andre i samme situasjon. Blogging er tidkrevende. Jeg forstår det. Tiden strekker ikke til, instagram er lettvint, man deler de samme bildene og med letthet får nye følgere.

Når det er sagt, er ikke dette noe jeg har tenkt til å gjøre !

Bloggen er mer meningsfull for meg, da jeg deler episoder og tanker fra livet, noe personlig. Det er ikke bare bilder, men fortellinger. Igjen, jeg er blitt så glad i Barkeblikk, og kommer ikke til å slutte med dette. Så null snufs fra deg, Siv Mette *blunk.

Jeg vil samtidig benytte anledningen til å takke dere fine følgere jeg har fått mitt første bloggeår. Setter stor pris på hver og en av dere, og prøver så godt jeg kan å besøke alle som legger igjen et spor hos meg :-) Det er jo så kjekt å bli kjent! Følger med, selv om jeg til tider ikke får lagt igjen kommentarer. Så vet dere det *blunk. 

Da ønsker jeg dere en nydelig torsdag, med et snikbilde av min nye favoritt i hjemmet. Flere bilder av herligheten ligger klare til redigering, så stay tuned ;-) Klem fra Monica. 

tirsdag 27. august 2013

i tankehjørnet




Blogg vs. Instagram. Instagram vinner.

Stadig flere bloggere viser fravær og tipser om instagramprofil som jevnlig oppdateres. Jeg er nå blitt en av dem, i min travle hverdag. Jeg er mor, kone, student, venn, snekker, oppusser, dekoratør, renholder og ryddehjelp. Alt på samme tid. Blogger? Nei, det har jeg desverre verken tid eller overskudd til for tiden. Men instagram, der oppdateres det. Gamle bilder. Nye bilder. Raske bilder. 

Jøss, så lettvint og greit. Og plutselig. 500 følgere. Det vil si, 300 nye følgere på en uke. For en enkel måte å "blogge" på. En overveldende respons, med tresifret følgertall. Tankene mine vandrer. Hva er det som gjør at følgertallet er så mye høyere her? En uke på instagram har gitt femdobbelt så mange følgere, som et år med blogg. Og i mitt tilfelle, med de samme bildene? 

Jeg synes det er litt vemodig, at blogger vies mindre oppmerksomhet. Blogg gir dybden, man blir kjent med mennesker på en annen måte, kommer nærmere. Man lærer om hverdagen, familielivet, om tanker og gleder. Ikke bare et bilde, men fortellingen. Historien bak. 

Jeg er blitt veldig glad i bloggen min. Og verdsetter den tiden jeg har til å fotografere og skrive. Jeg faller bort, og tenker ikke på alt det andre som bør gjøres. I forhold til følgertall, er det klart man blogger for seg selv. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg synes dere følgere gjør bloggingen mer meningsfull og spennende. Respons er gull, og gir meg mye glede. 

Som svar på eget spørsmål, følger jeg av to grunner. Det kan være en god kontakt med bloggeren som trekker, eller det estetiske som appellerer (eller hvis jeg er heldig, begge deler *blunk). 

Jeg håper dere vil dele noen tanker med meg, og så ønsker jeg deg en tipp topp tirsdag.
*BLUNK





Kilde: Pinterest

torsdag 22. august 2013

et lite avbrekk



En liten hilsen på en torsdags formiddag. Dagene flyr avgårde. Levering i barnehage. Studering. Studering. Studering. Kvalitetstid. Leggetid. Kaputt. 

Studenttilværelsen og mastergrad er ingen dans på roser. Undervisning, arbeidskrav, presentasjoner, oppgaver og vanvittige mengder pensum. Spennende læring, men press for perfeksjonisten i meg. Av den grunn blir det nok redusert blogging disse dager. Skal prøve å ta meg noen pauser innimellom for å knipse bilder - et avbrekk i studeringen. Det er jo så gøy *blunk. 

Med et 'gammelt' bilde, ønsker jeg deg en nydelig torsdag. 
Tilbake til artikler og bøker :-)

mandag 19. august 2013

ny kaffekopp





En (eller to da) stykk ny favoritt. 

M og T kopp av Arne Jacobsen. 
Monica og Thomas.
Kone og mann. 

Gjett om herlig cappuccino skal nytes i de nye koppene der da ;-)




Porselenskoppene er plassert inni et lite hus fra Bloomingville og har selskap av en grå vase fra Asa Selection, samt en pom pom fra Søstrene Grene. Fire favoritter på en gang.





Blooming-huset har fått hedersplass på ny skjenk fra IKEA. Om forhåpentligvis ikke så altfor lenge skal det knipses bilder av den også :-)

Da ønsker jeg deg ei herlig ny uke, og en våken og glad mandag. Her er det full fart med skole, barnehage og jobb. Bring it on *blunk.  



søndag 18. august 2013

bloggebursdag





Da var det visst et helt år siden jeg startet Hverdagslykke, som senere ble Barkeblikk. Året med bloggen har gitt meg mye glede. Mange nye bekjentskaper, smil og latter, kunnskap om foto, redigering og ikke minst om interiør og design.

Jeg setter utrolig stor pris på alle ord som blir skrevet til meg, for selv om bloggen hovedsakelig ble opprettet som en påminnelse om de små hverdagsglimtene i livet mitt, er det ubeskrivelig mye gøyere da dere der ute ønsker å følge meg og mine glimt. Så tusenvis av takk !

Jeg minnes tilbake til dagen da jeg spaserte til byen med ei 4 måneder gammel datter i vognen, og en eldre, ukjent herremann tuslet forbi meg. "Det er så nydelig å se. Et nytt liv. Ingenting er mer spesielt enn det. Du må aldri slutte å elske. Det er det viktigste i livet." (Ikke ordrett vel og merke, men budskapet forstås). En lykkestund som dette måtte deles, og det var slik bloggen ble født. Siden har bloggens utgangspunkt dratt med seg lidenskapen for interiør. Og her er vi i dag.

Guri å gøy det er å blogge! I anledning bursdag må jeg kanskje arrangere min aller første giveaway? Det hadde jo vært litt spennende *blunk. Med det ønsker jeg deg en flott søndag, og et siste hipp hipp hurra for barkeblikk! :-)


fredag 16. august 2013

glimt fra stuen



Siden jeg knipset en del bilder av stuen mens jeg var i gang med prosjekt; utfordring hos NIB, serverer jeg et par bilder til fra stuen vår. Stuen er fylt av 'gamle' møbler fra gammel leilighet, og her har vi en del planer. 

3 + 2 seter skal byttes ut med en ny grå hjørnesofa for å utnytte plassen. Bordet fra IKEA skal byttes ut med et rundt bord som tar litt mindre plass. Jeg vurderer frem og tilbake om stuen skal få gulvteppe, og tenker foreløpig nei. Gardiner er også til vurdering. Sofaen ønsker seg flere puter (gjerne fra HAY) og tv'en, av størrelse "for stor", skal byttes ut med en lekker liten sak med hvit ramme. Den skal også henges opp på veggen sammen med tv-benken. Andre ønsker er et sidebord fra HAY og  en lekker stå lampe fra Gubi.


Så det er nåtidens stue og fremtidsplanene her *smil.

Grått og trist er det på Sørlandet i dag, håper været smiler hos deg. Ønsker deg en god fredag og ei nydelig helg. Jeg skal i bryllup og gleder meg til å se min fine kusine bli kone og til å nyte litt alene tid med min kjære *blunkefjes.

Nå er Ada levert i barnehagen og jeg sitter foran PC med cappuccino og sjokolade ved min side. Straks skal jeg ta fatt på pedagogikken og forberedelse til mandagens seminar. Men først, blogging og kaffe *smil.

tirsdag 13. august 2013

en rosa gave



God morgen til dere :-)

Om en liten måned blir jeg tante til ei lita tulle. Hipp hurra! I den anledning ønsket den kommende tobarnsmor (min svigerinne) noe hjemmestrikket, og jeg ble både lykkelig og glad for å få strikke til lille niesa mi. Det er ingenting som slike gaver, både å få og gi *smil. 




En jakke med flettemønster og ei lue i perlestrikk. Om du selv er glad i å strikke, og synes denne oppskriften var fin, er den å finne på Garnstudio sine sider. Nå er jeg igang med Marius-sett til min lille jente. Godt med litt ull-klær til barnehagen når kulda setter inn. Må bare finne frem motivasjonen så jeg kan bli ferdig til vinteren faktisk er her *blunk.

Har du planer for dagen? Jeg skal ta meg friheten til en kaffe i byen med akkurat denne svigerinnen, mens Ada leker i barnehagen :) Etter første skoledag i går har jeg forstått at livet må nytes, for til mandag blir det null fritid på denne fruen. Som forventet (og fryktet). Da håper jeg du får en flott tirsdag *smil. 

mandag 12. august 2013

liljer og design




Etter to stykk bursdagsfeiringer i helgen som var, sitter jeg igjen med mange nye favoritter. Lykke! Dagens bilder viser vakre liljer fra en venn, HAY lup og nye vaser fra Asa Selection.







I dag er det første skoledag på mor. Sommerfuglene er på plass i magen, for jeg har på følelsen at dette blir to hektiske år. Pang start fra dag 1. Best å brette opp armene *blunk. Da håper jeg du får en nydelig dag, så kommer foto av favorittene på løpende bånd!



lørdag 10. august 2013

min dag



To me!

Sove lenge. Uthvilt. Frokost på senga. God cappuccino. En glad unge. Eller? 

Det var planen jeg så for meg da jeg la meg dagen før dagen. I stedet hyler en unge fra naborommet klokka 06.30. Far er så snill og tar henne med inn i senga. Et titalls spark i ryggen. Klyp i nesa. Og pang. Jeg er våken. Far og datter går i forveien. Jeg åpner et blogginnlegg fra sengekanten og leser "ta stunden tilbake". Midt i blinken. Og jeg tenker "Dette var uheldig, men det kan da bare bli bedre." 

Jeg står opp med et smil. Tusler ned trappen og ser en smilende datter. Vi bestemmer oss for å ta en sykkeltur til byen, for dobbel mocca og scones-frokost. Alt er klart. Og selvfølgelig. Drypp. Drypp. Drypp. Avlyst. Tørr skive med gulost og traktekaffe. Nesten like godt *blunk. Jeg må jo bare le her jeg står og tørker sjokolade av sofaen. Hvem unge spytter ut en sjokoladekjeks?

Så gratulerer med dagen til meg. He-he. Satser på at dagen smiler fra det øyeblikket jeg publiserer dette innlegget. Håper dagen din blir like fin som min *blunk. Klem fra bursdagsbarnet. 


Kilde // Pinterest

fredag 9. august 2013

babyshower





Jeg har en innrømmelse å komme med. På tirsdag blogget jeg en liten hvit løgn *blunk. Jeg fikk besøk av min svigerinne som fortalt, men i tillegg til henne kom også 10 flotte damer. En overraskelse til ei skjønn, høygravid svigerinne. Og gjett om hun ble overrasket. To høye hyl avslørte henne.

Om en liiiten måned blir jeg nemlig tante igjen, til ei lita tulle. Så da var det på sin plass og arrangere babyshower for svigerinnen, som ikke opplevde lignende da hun fikk sin førstefødte guttebass.

I dag viser jeg bilder av en stykk pyntet spisestue, med banner og vimpler i passende rosa.





I dag er det fredag, og i morgen er det lørdag. En spesiell lørdag for denne frøkena. 10. august, og MIN dag. Hipp hurra! Det er festlig det *smil. Men først skal fredagen nytes med både familie og naboer. Ønsker deg en glad dag og tusen millioner takk for kommentarene dere har servert meg den siste tiden. Overveldende og utrolig gledespredende. SMIL. 

torsdag 8. august 2013

NIB | stuepike


Ny-innflyttet. En ettåring. Jobb. Skole. Barnehage. Ei tom lommebok. Et smil.

NIB vil at vi skal vise frem stuene våres, hvor vi mot høsten skal druknes i tepper og puter, hvor lys skal tennes og varme drikker nytes. De nye eneboligeierne som vi er, har verken mange puter, tepper, myke gardiner eller haugevis av lysholdere. 

Likevel er vi utrolig glad i å benke oss på sofaen når en turbo av en datter har lagt seg for natten. Kanskje vi ikke tenner lys. Kanskje vi ikke fyrer i peisen. Vi spiser middagsmaten fra sofaen og ser på favorittene på tv. En helt vanlig hverdag. 

Vi elsker stuen vår, og hva den kan bli. Og vi gleder oss til å fylle den, og til å drukne i puter og tepper. En dag. Snart. 

Med dette bilde deltar jeg i utfordringen 'Stuepike'. Herlig inspirasjon av deilige, innbydende stuer kan du finne her

Tuddelu! 

onsdag 7. august 2013

mintdrøm





Som vist her, kom jeg over et superkupp i Sandefjord en dag i juni. En lekker, gammel, brukt, rød stol. Jeg planla allerede da og gi den en makeover. En ny, dus drakt som ville passe fint inn i bjelkestuen. Valget falt på mintgrønn. 



Jeg brukte litt tid på å finne riktig fargekode, merkelig nok var det en vanskelig oppgave å finne i blogglandia. Så da ble det til å plukke ut en farge på Monter. Nervepirrende. Og jeg var sikker på at jeg kom til å bli skuffa da jeg åpnet spannet. Men fjo. Den var helt perfekt. 


Jeg startet med å tørke av stolen, og grunnet den med kvist og sperregrunning. Deretter fikk den to strøk med farge. Malingen jeg har brukt er Jotuns; Lady Supreme Finish. Interiørmaling til tre og panel. Jeg valgte en relativt matt maling, fordi jeg liker det best *blunk. Og fargekoden på stolen: S1010-G. Så vet du det *smil. 

I dag skinner sola på Sørlandet, lillemor er i barnehagen, og jeg synes det er altfor stille i huset. Men nå skal det pusses til mann og datter kommer hjem :-) Ønsker deg en flott dag du med! 

tirsdag 6. august 2013

kitchen details



I dag er den store avsløringsdagen *blunk. Jeg viser bilder fra kjøkkenet vårt. 

Kjøkkenet er fra IKEA og stod nytt da vi kjøpte huset. Merkelig nok er det et veldig vanskelig rom å ta bilder i. Lite lys og mørke flater gir meg mareritt *blunk. Planen i (fjern) fremtiden er å bytte ut svarte fliser med hvite fliser, og svart benkeplate med hvitvasket eikeplate. 

Men tilbake til nåtiden. Kjøkkenet er utstyrt med mange skuffer og er av betydelig større størrelse enn det vi er vant til fra leiligheten. Ingen dum ting det ;-) Alt av utstyr er integrert, og i 'slippe og bøye seg' høyde. Vi har også en kjøkkenøy hvor vi forhåpentligvis i fremtiden får barkrakker. Kan ikke tenke meg noe bedre enn å sitte og se mannen lage middag til meg med noe godt i glasset. Hi-hi. 





Benken har fått besøk av blant annet Anne Black, Arne Jacobsen, Kähler, Bloomingville og Nicolas Vahé. 

I kveld får jeg besøk av min fine svigerinne, og det skal bli godt å koble av for en liten stund *smil. Ønsker deg og dine en glad dag.

mandag 5. august 2013

diy | stol





Mine fire brune (se her), er nå blitt hvite. 

En liten jobb, trodde jeg. Men med støvtørking, noe pussing, grunning og to (nesten tre) strøk maling på fem stoler, ble jobben større enn forventet. Fem stoler med 5 og 7 spiler, 4 ben og 3 spiler under setet. Pirk, pirk, pirk. Men hva gjør man ikke for å få det fint i hus *blunk. 






En av dem har fått plass i gangen sammen med en vakker innflytningsgave, en dongerijakke fra Zara og sandaler fra Pieces. Må jo style litt for bildenes skyld *blunk. De resterende hvite står i spisestuen og den vakre mintgrønne har fått plass på soverommet. Mer om den kommer snart :-)

I dag er det mandag og Ada har lekt to timer alene i barnehagen. Tilvenning går over all forventning, og det gjør godt for mammahjertet. I morgen skal hun leveres og sove der. Gjett om fridagen skal benyttes til å få veggen på soverommet FERDIG nedpusset *håpe. 

Da ønsker jeg nye følgere velkommen, det gleder en liten blogger. Og setter også utrolig stor pris på kommentarer, min lykke i hverdagen. Håper dere får en fin dag :-)


fredag 2. august 2013

bursdagsønsker





Nå nærmer det seg plutselig bursdag for fruen i huset. Og det kommer godt med når det er hundrevis av ting man ønsker seg. Synes det er festlig å se andre collager, så da tenkte jeg å gjøre det samme. Dessuten har jeg en svigermor som helst vil ha ei lang liste hvert år, så da blir det bilder i stedet for *blunk. Gøy for meg, enkelt for gavegiver (som er mindre interessert i design og slikt).

lampe // gubi grasshopper
salongbord // normann copenhagen
pute // hay

Her er resten av mine ønsker (en brøkdel av hva som mangler i det nye huset).



spisebord / wake fra bolia.com
barkrakk / hay 'about a stool'
spisestol / hay 'about a chair'
fat / hay steel tray



knagger // muuto dots natur
skoskap // ikea




henger // hay
bokstaver // designletters av arne jacobsen
lampe // muuto e27
klesstativ // hay loop stand wardrobe

Så sånn var det. Her er det barnehagedag nummer to, og siste feriedag på mannen. Den skal nytes! Ønsker deg en fin dag og ei god helg :-)

torsdag 1. august 2013

hortensia og barnehagestart



Skal si jeg er en heldig frue. Innflytningsfesten førte med seg en overveldende gaveflod, blant annet denne vakre Hortensia. Potte mangler jeg, så da beholdt jeg bare papiret på. Likte igrunnen det enkle, rotete uttrykket. 


I dag begynte lille jenta mi i barnehage. Og hun storkoste seg. Mor og far fikk til og med ta seg en kaffekopp alene på kjøkkenet, mens tøffingen lekte alene med de andre barna. Det var tydelig mange nye inntrykk for hun sovnet med ett da hun ble lagt ned i vogna. 

Jeg er glad for at det gikk så bra. For selv om jeg er førskolelærer og kjenner til alle godene med barnehage, og at jeg ser hun har behov for mye aktivitet og sosialisering, så kom bekymringene så smått i går kveld. Å sende dattera si til ukjente mennesker. Ukjente for henne og for oss. Å gå fra henne mens hun griner. Gå glipp av timer sammen med henne. Sukk. En mors bekymringer *blunk. Men etter en livlig, lekfylt og glad første dag, har nervene falt litt til ro, og alt ligger til rette for positive utfall *blunk.

Opplever du eller barna dine nye 'utfordringer' etter sommerferien? 

Med det ønsker jeg deg en fin torsdag *smil. Vi skal ut å kjøpe sekk til mini. Jeg har så klart bestemt meg for hvilken sekk hun skal få. Bilde kommer ;-)