fredag 4. juli 2014

OM Å OVERLEVE


God dag!

I dag har jeg lyst å dele en utfordring vi har stått ovenfor det siste året. En utfordring jeg aldri trodde ville komme, og som jeg tror er hyppigere i velferdssamfunnet vårt enn vi tror. 

Som mange av dere vet har lommeboken vært mer eller mindre tom den siste tiden, og det hele startet med innkjøp av drømmebolig. Et stort lån, med tanker om å begynne karrieren som barnehagelærer etter endt bachelorgrad. Men kunnskapslukeren jeg er, følte meg ikke ferdig på skolebenken, og valget ble mastergrad i pedagogikk. Noe jeg ikke angrer på i dag.
Lett skulle det ikke bli, med en spretten ett-åring og nyinnkjøpt enebolig. En inntekt og innvilget lån og stipend fra lånekassen. Alle behov for nytt interiør og ny garderobe ble lagt på hylla. Minimalisme og praktisk handling ble fokus. Ett halvt år senere, og overlevelsen gikk tålig bra. Likevel ønsket vi en ekstra inntekt som gav oss litt større trygghet. 

Ikke noe problem, tenkte vi. Når ønsket om en ekstra inntekt oppstod, var det bare å skaffe seg en jobb. 
Søkeprosessen begynte. En jobb. To jobber. Tre jobber. Et intervju. Fire jobber. Fem jobber. Og slik fortsatte det.  I utgangspunktet søkte jeg etter arbeid innenfor handel og kundeservice, med muligheter for kvelds- og helgejobbing ved siden av skole. De fleste arbeidsgivere tok ikke en gang et blikk på CV. Spørsmålet alle stilte var: "Har du jobba i butikk tidligere?" Her stod jeg med dyrebar kunnskap. Fire års skolegang og en påbegynt mastergrad. Med selvtillit, og bevissthet rundt de ressurser jeg kunne bidra med i arbeidet. Det ble ikke satt pris på. Erfaring, var det de brydde seg om. 

Behovet for arbeid vokste, i takt med søknadslisten. Flere titalls jobber. Intervju innimellom. Avslag på avslag. Begrunnelsen? Mangel av erfaring. Jeg følte meg så liten, men samtidig så stor. Så ubetydelig, men likevel så viktig. Hvorfor ville de ikke ha meg? Til slutt gikk jeg på intervju uten nervøsitet. For hvorfor være nervøs når det er første og siste gang jeg møter arbeidsgiver? 

Tallet på søknader nærmet seg 30, og jeg valgte å gå en annen retning. En liten prosentdels stilling i en barnehage, mitt kunnskapsfelt og min interesse, som barnehagelærer. 

En søknad. Et intervju. En tilbudt jobb.
Det skulle en søknad til, hvor jeg satt med både utdanning og erfaring, og jobben ble min.

Hvem hadde trodd det skulle være så vanskelig å overleve? Selv med motivasjonen og stå-på-viljen på plass?

I dag er jeg glad jeg ikke gav opp, selv da jeg var sliten og lei av avslag og en følelse av å ikke strekke til. Alt i alt, har jeg nå funnet meg den perfekte jobb, som jeg gleder meg til å starte i, i begynnelsen av august.


Ønsker deg ei nydelig helg!


Monica


10 kommentarer:

  1. Du er flink Monica ❤️
    Hanne

    SvarSlett
  2. Du har virkelig stått på, Monica! Jeg er imponert over alt du får til :-)

    Gleder oss til besøk i morra!

    ❤️

    SvarSlett
  3. Gratulerer med jobben !

    Vet hva du snakker om, er selv i en famlende søkeprosess etter en endring i arbeidslivet. IKKE enkelt !

    Ha en fin sommerhelg !

    Hanne :)

    SvarSlett
  4. Fint at du deler. Arbeidslivet er ikkje alltid så lett å forstå. Eg sit i andre enden, nærmer meg 50 og er uinteressant av den grunn. Så ein vert ved sin post for ein har sett andre forlate sin uten å finne nytt arbeid. Vi tenkjer at det er flust med jobbar i Noreg, men er det eigentleg det? Uansett bra du fekk deg ein jobb der du høyrer heime :D Takk for fin kommentar på bloggen min og lukka til vidare!

    Bratte

    SvarSlett
  5. Tusen takk for titten hos meg Monica.
    Det er så sant det du skriver. Hvem skulle tro at det var så vanskelig! Vi var gjennom akkurat samme prosess for noen år tilbake. At det sliter ut en person for all styrke, glede og motivasjon er bare trist. Men heldigvis så ga vi ikke opp vi heller.

    Men ville jo egentlig si Gratulerer med jobb! Håper veien fremover føles lettere og mer "avslappet" nå.

    Ønsker deg en riktig god og fin sommer!"
    Klem

    SvarSlett
  6. Så flink du er!
    Gjelder og ikke gi seg - gratulerer med jobb ツ

    SvarSlett
  7. Så flott at du orka å stå på og at du fant noko,er ikkje alltid lett men til slutt ordner det seg sjølv om ein ikkje føler det når ein er midt oppi det.
    Lykke til med alt forsatt!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  8. Du har vært kjempeflink, så gratulerer så masse med ny jobb ♥
    Eg vurderer å utdanne meg litt nå, for å "bli" noe.. Må bare tenke litt først ;)
    Klem

    SvarSlett
  9. Hei, Monica!

    Så bra at du aldri gav opp! Bare det er en god egenskap.
    Kjente meg igjen i det du skrev, har vært i samme situasjon selv. Tok mange måneder, mange søknader, mange intervju; men jeg gav heller ikke opp -og det ordnet seg :)

    Gratulerer!
    Klem fra Silje

    SvarSlett
  10. Gratulerer med jobb da!
    De vet ikke hva de gikk glipp av;)
    Jeg er jobbsøker selv nå og kjenner på følelsene du beskriver så fint.
    Håper du nyter fine sommerdager!
    klem Cathrine

    SvarSlett

Takk for besøket! Setter stor pris på alle ord som blir lagt igjen hos meg :-)