fredag 30. mai 2014

LYKKEFØLELSE




Lykkefølelsen kommer snikende, og jeg smiler forsiktig. 

Ærlighet varer lengst, og en beskrivelse av følelser gjør godt. Hvorvidt det skrables ned på papiret eller fremstår i digital form. Jeg velger å forholde meg åpen, og dele livet med dere.

Det begynte før jeg var klar over det. En stressbølge vasket over meg, og det gjaldt å holde hodet over vannet. Fokus og energi rettet seg mot skole og de endeløse oppgaver og krav. Ikke visste jeg da hva det gjorde for kropp og sjel. 

Januar 2014. Tilbake til hverdagen. Tilbake på skolebenken, etter en juleferie uten ro. Stress, uten å være stressende. Kaos, uten å være kaotisk. Det var da det slo meg, hvor vanvittig stormen hadde vært. Det begynte med trøtthet. Null energi. Manglende smilehull. Plutselig så jeg rommet i vill fart, spinnende rundt der jeg satt helt stille. Magen vrengte seg. Musklene strammet seg, og det ble vanskelig å puste. Så fulgte angsten og en redsel for å gå ut døra. En tur til butikken, et besøk hos en oldemor. Det som burde være så enkelt, ble så vanskelig. En kveld kjente jeg et stikk, som nypoppet popcorn spredte de seg. Et flertalls røde prikker fremstod som et synlig rop om hjelp. Om nedbremsing. Men hva skulle bremses ned? Studenten i meg måtte overholde kravene. Moren i meg måtte vise omsorg og stimulere en aktiv toåring. Husmoren i meg måtte holde huset i sjakk. 

Hvordan roe ned når livet er obligatorisk? 

Blodprøver ble tatt, og heldigvis fantes det svar. Symptomene skyldes ikke utelukkende stress, men et tomt jernlager. En forklaring på tilstanden. Med andre ord, en måte å fikse problemene på, som ikke utelukkende dreide seg om en omstrukturering og hodebry.




I dag har jeg opparbeidet meg et fullastet lager, og det arbeides med å skape en stressfri hverdag. Så godt det lar seg gjøre. 

Stormen stilner.

Siste eksamensoppgave ble i dag levert, og duften av sommerferie er så frisk som nytraktet kaffe. Nå skal det hviles. Restaureres. Pleies. Etter en tøff start på året. Lykken står for tur. For jeg har det fantastisk godt jeg. En engasjert mann og far ved min side. En morsom jente å dele hverdagen med. For ikke å snakke om forøvrig familie som står meg så nær. Jeg er glad. 

Godt er det, at stormen herjer, så en rekker å nyte bølgeskvulp og klar himmel når den endelig stilner. 

Håper du får en glad fredag og ei god helg!

K L E M


torsdag 22. mai 2014

FINALEPLASS



Jeg begynner fra begynnelsen.

En grå onsdag. Regntunge skyer og tunge skritt. Jeg tusler mot lesesal, men vil helst holde sengen. En syk datter og triste beskjeder. Jeg kjenner varmen. Inntar en plass på lesesal og blar meg gjennom bunken. Tysk allmenndidaktikk, med en dæsj flyvende tanker. 

Et avbrekk må til. Sosiale medier og en presentasjon av finalister. Haka i gulvet. BARKEBLIKK står det. Før jeg har sett bildet, ser jeg overskriften. Et sekunds stillhet, og en takknemlighetsbølge skylder over meg :-)

Det kunne ikke passet bedre!

Jeg er så stolt og glad for å være en av finalistene i maiutfordringen hos NIB, "festlige tider". Tusen takk til Ingrid Olsen fra Åhlens som plukket ut mitt bilde fra datterens tigerbursdag som en av sine favoritter. 

Har du lyst til å stemme frem favoritten din, kan du gå inn her. Er det tilfeldigvis jeg som er favoritten, setter jeg stor pris på en stemme :) Ønsker deg en glad dag!

K L E M


onsdag 21. mai 2014

SKRIVELEI FRUE



God kveld i stuen! Ikke særlig til skrivekløe for tiden. Tror jeg har gått meg skrivelei av eksamensoppgavene som er skrevet, og skal skrives.

I kveld får bildene tale for seg. Bilder av en favorittkrok i spisestua. Personlige polaroid bilder fra Printic, bjelker og grønne planter.





Ønsker deg en nydelig kveld, sånn rett før leggetid :-)

K L E M

mandag 12. mai 2014

POSTKASSE-GLEDER




En fattig student. En tom lommebok. En lengsel etter luksus. Etter glam og glitter.

Et lotteri. En kommentar. En seier. VIPS. Seks små gleder i postkassa.






Blant annet vasen fra Bloomingville, så elegant og egen. Fylt av hagens forglemmegei.

Da har jeg inntatt plass på lesesal for siste innspurt før eksamen i morgen. En intens tre-dagers eksamen med fullt fokus på emnet; vitenskapsteori og metode. Kjente dagens start trengte en kaffeslurk, bloggtitt og andre uvitenskapelige tanker ;-)

Ønsker deg en finfin mandag og ei god ny uke.

K L E M

onsdag 7. mai 2014

FESTLIGE TIDER



Klokken er 06.30. En glad jente roper på pappa. En trøtt pappa svarer. En glad jente fortsetter "kan jeg komme opp?" En trøtt pappa henter en glad jente. "Vet du hva som skjer i dag?" spør den trøtte pappaen. "TIGERBURSDAG" roper en noe gladere jente. 

Vi har nå en toåring i hus, hipp hurra for frøken Barken! Siden tigeren stadig er en del av samtalen i dette hus, ble også tigeren tema for bursdagsfesten. Fargene oransje, sort og hvit ble derfor gjennomgående. 



En girlander ble laget av silkepapir, teip og hyssing. 

Sjokolade og bringebær cupcakes i nydelige former fra Partydesign inntok plass på bordet, med, så klart, oransje vimpler.

'

Og en selvlagd tiger snek seg på med i borddekkingen, til toåringens fornøyelse. Planen var at gjestene skulle få tegne tigeren. Fin tanke. I praksis derimot? En sipp av de jevngamle gjestene og tigeren var ikke lenger så lik den tiger den en gang hadde vært ;-) 

Så slik så det da ut. En heidundrende feiring, og en tilsynelatende lykkelig toåring sovnet på et blunk. Med disse bildene bidrar jeg i NIBs utfordring i mai, festlige tider. For nydelig dekket bord, ta en titt her.

Håper kvelden din blir fin.

K L E M