mandag 30. desember 2013

året | 2013
Hei! I kveld har jeg tatt en runde i bloggrullen og sett gjennom gamle blogginnlegg fra 2013. Her er et lite sammendrag av hva året har gitt oss i Barkefamilien.

Januar
Jeg får øynene opp for svart/hvit kontrasten, som fortsatt henger med i interiøret. Permisjonstiden er over, og jeg fortsetter på utviklingsoppgaven, som er siste steg før fullført bachelorutdanning; barnehagelærer.
Februar
Prosjekt ny gavl i leiligheten. En kjedelig IKEA-gavl, blir ny med hjelp av dobbeltsidig teip, skumgummi, stifter og stoff. Vi faller for en tomannsbolig, og ender opp i budkrig vi til slutt taper med små marginer. Skuffelsen er stor (men varer ikke så lenge).
Mars 
En lykkelig måned i 2013. Etter mye frem og tilbake, blir vi stolte eiere av drømmehuset. Vi setter igang med rydding, vasking og pakking av vår lille leilighet (men hjelp så mye den rommer), og gleder oss til å få større plass og en egen hage. 
April 
Det tar elleve dager, fra vi annonserer leiligheten på Finn, til ei skjønn dame velger å kjøpe hjemmet vårt. Vår første selveier leilighet, hvor vi ble mann og kone, og hvor Ada tilbrakte sine første måneder. Vemodig, men dette er vi klare for. Det blir også en (trang) bursdagsfeiring for lille ettåringen i april. 
Mai 
Vi overtar laftehuset og setter igang med flytting og oppussing. Første prosjekt ut er maling av tak og gulv på soverom. Hurra for hvite gulv. Gulvet herdes før vi flytter inn.
Juni
Jeg får den gledelig nyhet om at jeg får starte Mastergrad i Pedagogikk i august, og er en av tyve, blant hundre søkere *stolt.
Juli
Endelig har vi en hage stor nok til å holde hagefest med vennene våre. Og for en fest det ble! Noe aner meg at dette blir en årlig affære. Jeg får også øynene opp for gjenbruk, og første samling av gamle stoler kommer inn i varmen.

August 
Jeg starter utdanningen og her er det bare å holde tunga rett i munnen. Pang start og fullt kjør! Bloggen fyller ett år, og jeg er takknemlig for alle som har fulgt meg. 29. august blir tante og onkel til ei skjønn lita jente.
September
Vi pusser opp soverommet, noe som viser seg å være den verste jobben vi har gjort noen gang. Resultatet derimot er verdt all svette og tårer. For før og etter bilder, samt beskrivelse av en vanvittig prosess, se her.
Oktober
En sofa fra Bolia flytter inn i laftehuset, og den bringer stor lykke. Bestilt etter en dagstur til Stavanger sammen med mannen. Ja, dagstur kun for å sitte i sofaen ;-) Hurra for null matflekker og null ryggplager.
November
Hele november lever jeg i fullstendig eksamenskaos. Likevel får vi gjort enderinger i stuen. Buen mellom stue og spisestue strippes for gipsplater, og skulte skatter dukker opp. Behandlede bjelker som kan sees til høyre i bildet. Åpningen blir betraktelig større, og vi ender opp med en lys, oversiktlig stue.
Desember
Jeg er lykkelig over å ha fullført et semester på masterstudiet og nyter juleferie med familien mer enn noen gang.
Så det var året for oss i Barkefamilien. Nå gleder vi oss til det neste!

Hvordan har 2013 vært for deg? 

K L E M

6 kommentarer:

 1. Så herlig å lese:)
  Det har vært så inspirerende å bli kjent me deg igjennom bloggen.
  Det har vært et heilt år eg har sett pris på alle dine fine ord og kommentarer.
  Du har et nydelig hjem og tar dei flotteste bildene<3
  Håper 2014 blir like fin:)
  Ønske deg ei fin nyttårsfeiring.
  God klem Siv Mette

  SvarSlett
 2. güzel bir yıl geçmiş
  yenisi de güzel olsun
  mutlu yıllar

  SvarSlett
 3. Det er ikke så lenge siden jeg oppdaget den fine bloggen din, så det var kjempefint å lese årskavalkaden din. :)

  Nyt resten av ferien! Ønsker deg og familien din en fin feiring i dag og et godt nytt år! :)

  SvarSlett
 4. Godt nyttår, Monica! Koselig å følge deg på bloggen! Må prøve å komme bort til deg en dag det passer;)
  Janne

  SvarSlett
 5. Godt nyttår og takk for fine bilder og inspirasjon, Monica! Gleder meg til å følge deg dette året også! :) Klem!

  SvarSlett

Takk for besøket! Setter stor pris på alle ord som blir lagt igjen hos meg :-)