lørdag 27. desember 2014

JUL I LAFTEHUSET







Deilig romjulstid i laftehuset. Hvitt teppe bak de lysende stjerner innendørs. Varme fra peis. Late morgener under dyna, og en førfrokost tannlegen ville avskrevet. Stress og jag er lagt på hylla, og vi bare nyter. 






Håper også du klarer å nyte denne romjulstiden :-) Ønsker deg og dine en flott lørdag! 


Monica. 

onsdag 24. desember 2014

JULAFTEN OG ÅRETS JULEGAVER




O' du deilige julemorgen!

Realiteten samsvarer med forventningene. En tassende jentunge, listene inn på foreldrenes soverom. Barbeinte føtter sniker seg under dyna. Undrende samtaler. Og spørsmål rundt den store dagen. Den aller siste pakkekalender. Morgenkåpe og tøfler. 


Med nytt morgenantrekk går turen går videre ned til første etasje. Julelysene er tent, pakkene ligger klare. Julestrømpene er fylt og henger fristende på peisen. Den ene fullere enn den andre. Deilig duft av gran. Stearinlys. En hoppende datter som hviner av lykke. 



Julestemningen er kommet for å bli. 

Nå er første morgengave åpnet, og sofaen inntatt. Barne-tv, lek, fyr i peisen. Nå skal det nytes godteri til det tyter. 

Da gjenstår det kun å ønske deg en nydelig julaften! 


Monica. 



onsdag 17. desember 2014

PAKKEKALENDER 2014



Hei. Var det noe jeg lovte meg selv, var det å aldri lage pakkekalender. En hel pakke her dag. Fokus på det materialistiske. Pengesløseri. Dette som en av tingene på listen "jeg-skal-aldri".

Hvor mange kameler har du svelget etter å ha fått barn? Jeg måtte iallefall svelge denne før vi entret desember måned. Flere argumenter poppa frem. Det trengte ikke være så dyrt. Det kunne være praktiske gaver som hun likevel trengte. Tips kom fra alle kanter. Og å kunne gi henne denne type forventning. Glede. Spenning, over en ny pakke hver dag. Det måtte jeg bare. 

Så jeg svelget en kamel.



En stykk nyoppusset vegg, med foreløpig ubehandlet rupanel. Gaveesker og klistermerker fra Søstrene Grene, og litt garn til oppheng. Kalenderen ble en stor suksess, og jeg angrer ikke et sekund. Men, blir det flere barn i familien, blir det ikke dobbelt opp. Og den kamelen har jeg ikke tenkt å svelge. 

God juletirsdag til deg! 

Monica. 

mandag 8. desember 2014

BOLIGREPORTASJE: IKEA


God dag :-) To innlegg på to dager, etter to måneders tørketid.  Det er ikke så verst. Ferie-energien kicker inn! 

I sommer fikk jeg en forespørsel jeg ikke kunne si nei til. Det lå litt arbeid i forespørselen, men julegaven som kom i desember var verdt strevet. Pling og en epost sendt min vei. "Din reportasje er nå publisert i magasinets desemberutgave". Nesten like spennende som første skoledag. Nesten like nervepirrende som å sjekke karakter etter en stressende eksamensperiode. Nesten like gledelig som bursdag og jul samtidig. 

Jeg klikket meg inn, via, via, via. Livet i Kristiansand. Bilde av meg. Stua vår. Soverommet vår (som visstnok er favorittrommet) ;-). Via øynene så jeg hjemme mitt, på nett, til alles skue. 

Jeg kan nemlig stolt presentere at jeg har fått min aller første boligreportasje. I nettmagasinet IKEA FAMILY LIVE kan du nå både lese og se bilder fra laftehuset. 


I dag har du fått en liten smakebit, men dersom du vil se mer kan du ta turen inn på nettmagasinet IKEA FAMILY LIVE og klikke deg inn for å lese om livet vårt i Kristiansand.

Da ønsker jeg deg en glad dag :-)
Nå må jeg ta meg av noen julelys som lever sitt eget liv.

Monica.

søndag 7. desember 2014

FJORÅRETS


Hei. Lenge siden sist. Mistet motivasjon og lyst et lite øyeblikk, 
og vet ikke om det er tilbake helt enda. Men nå tar jeg et innlegg når det føles 
lystbetont og tiden strekker til :-) 

Allerede 7. desember i dag, og studenten har inntatt juleferie. Har enda ikke 
landet etter et vanvittig eksamenspress, men det har jeg god tid til ;-) Har 
også noe spennende å meddele, men det får vente til i morgen. I dag viser jeg 
bilder fra fjorårets jul i laftehuset. Så får vi se om kameraet plukkes frem for å vise 
dere årets. 




Håper dagen din blir fin :-)

Monica.