mandag 17. september 2012

HØSTMARKED

Da var det visst allerede mandag igjen. Skal si dagene flyr forbi. I helgen hadde jeg store planer om å vaske husets krinker og kroker, og få organisert skuffer og skap. Men ble det noe av? Nei :-) Jeg lar meg lett friste av det som virker mer spennende. Så når jeg fikk snusen i at det var høstmarked på Vigeland gård i Vennesla, kasta jeg fra meg filla og hev meg i bilen sammen med min lille familie. Litt morsommere enn vasking. Som min mor sa:

"Det er bedre å ha litt støv i krokene, enn å bo i et rent helvete."

Ordtaket praktiseres her i huset. Det er jo så mye annet å bruke dagene på enn å stresse med å ha det klinisk rent hver dag. Da vil jeg heller ha det gøy, utnytte livet for det det er verdt :-) Men det er et helt annet innlegg. Tilbake til markedet :-)


På loftet stod det bord plassert ved siden av hverandre, utstyrt med de flotteste gjenstander. Øredobber og smykker, kort, skilt, tepper, luer, såpe, og glass-, keramikk og trehåndtverk m.m. Med andre ord, mange kreative sjeler der ute.

Her er en liten smakebit på godsakene :-)

Et kjent fjes dukket opp i mengden. Filletante Ragnhild B. Mollestad hadde utstilt sin spreke glasskunst rett innenfor dørene. Hun har selv brenner og lager alle mulige figurer, smykker, øredobber, lyspynt, fat m.m. Hun lager også ønsker etter bestilling.


Bordet ved siden av ble jeg umiddelbart trukket til. Nydelige kort, fyrstikkesker og bøker. Alle med inspirerende ordtak og/eller lekre bilder. Jeg er selv veldig glad i scrapbooking, så bordet gav meg mange gode ideer. Er det ikke mye hyggeligere å titte ned på disse fine bildene, enn den gamle kjedelige notatboka? Vil si det er en liten lykke i hverdagen.

  
Videre innover loftet fant jeg et bord fylt av lekre skilt med ulike ordtak. Skilt, passende til alle rom i huset, også barnerommet. "Tøffe fotballgutter/søte prinsesser sover også. God natt" var en fin variant. Skaperen, Lina M. Larsen, kutter selv ut plater og bruker scrapbooking-teknikker i utforming av skiltene. For flere bilder og informasjon om skiltene, besøk bloggen hennes her

Det siste bordet som fanget mitt øye før hjemreisen, var bordet til Anne Thortveit. Her fantes skatter til baderommet. Et hvert bad skulle prydes med disse deilige såpene. Ikke bare ser de lekre ut i flere flotte farger, men de er helt organiske og lukter kjempe godt. De er også testet på ei venninne plaget av allergier, helt frivillig vel og merke. Såpen selges på Lille interiør og klær i Vågsbygd.

Fristet?

Den eneste ulempen var at selgerne kun tok imot kontanter. Jeg, som ikke hadde tatt ut penger på forhånd, gikk derfor tomhendt hjem. Tror nok det gjorde godt for lommeboka, selv om jeg gjerne skulle ha plukket med meg litt av hvert fra de ulike bordene :-)

Heldigvis får jeg en ny mulighet i desember, da de skal holde julemarked. Da anbefaler jeg alle å dra med seg familie eller venner en tur innom Vigeland gård. Og husk, ta ut penger først ;)

Ha en fin mandag!

  

2 kommentarer:

  1. Du må gi beskjed til meg når du vet dato for julemarked, er så koselig når det er fine og seriøse ting:-)
    Var forresten mye fint der, og hadde mok blitt fattigere hvis jeg hadde vært på besøk der:-)

    SvarSlett
  2. Det skal jeg gjøre vettu :-) Koselig at du leser bloggen - og blir veldig glad for kommentar :)

    SvarSlett

Takk for besøket! Setter stor pris på alle ord som blir lagt igjen hos meg :-)