onsdag 12. juni 2013

en tankeOfte når jeg besøker andre bloggere som har av ukjente grunner vært lite aktive den siste tiden, starter dagens innlegg med ordet "beklager". Fortsettelsen forklarer hvorfor de ikke har hatt tid til bloggen sin. Hva er det med dette presset på å legge ut innlegg på daglig basis? Misforstå meg ikke, jeg er helt lik og kjenner selv på disse følelsene. Så har full forståelse for disse beklagelsene.

Det jeg lurer på, er det noen følgere der ute som slutter å følge dersom en blogger tar "ferie" på ubestemt tid? Eller er dette en tanke bloggeren selv sitter med? 

Jeg vet iallefall med meg selv, at disse bloggerne jeg har valgt å følge forblir der de er dersom de ikke forteller selv at de gir seg :-) Er du lik meg eller skifter du ut bloggrullen innimellom? 

Dagens tanke fra en blogger til en annen. I dag er det onsdag, og fast playdate med mine fine venninner. Jeg er heldig! Håper du får en fin dag *smil.

12 kommentarer:

 1. Hei...
  Har sett flere slike "beklager" innlegg i det siste jeg også...
  Tror nok mange kjenner på presset om å oppdatere innimellom, meg selv inkludert:)
  Har vel ikke byttet du blogger i rullende min, heller lagt til flere. Du ligger også der *smil*
  Koser meg med bloggingen, og den dagen jeg ikke gjør det, ja da gir jeg meg...
  Fineste dagen til deg:)

  Annelise

  SvarSlett
 2. Flott tanke/tema :)
  Kan bare snakke for meg selv men dette er høyst gjenkjennelig! Jeg får utrolig dårlig samvittighet over å ikke gi andre den responsen jeg har fått av dem, som i kommentarer, når det er for travelt..eller skrive nye innlegg. Men prøver å tenke at vi alle er i samme båt og sikkert tenker mange like tanker omkring det med blogging og at tiden ikke alltid strekker til.
  Noen ganger har jeg tenkt at jeg ikke kan følger flere blogger fordi jeg ikke rekker innom alle til enhver tid og i hvertfall ikke kommentere hos alle. men så dukker det opp flotte blogger som bare MÅ følges videre ;) og jeg sletter aldri noen fra lista mi :)
  Den vokser!! hehe :)
  Har vel lært etter 1,5 år at man MÅ jekke ned de forventningene man selv har til dette her og tenke at de andre sansynligvis har mange av de samme tankene.
  Det skal jo være gøy ikke sant? :)
  Ha en fin dag!
  Klem  SvarSlett
 3. Fint at du gjør deg tanker:)
  vi er mange i samme båt...våren/sommeren er vel en tid det blir mindre blogg og mer andre ting...
  og sier som frk elton; min bloggrull vokser heller enn minker! og så fort jeg har en ledig stund, gleder jeg meg over både flotte bilder, og fine tanker:)
  ønsker deg en fin dag:)
  klem nina

  SvarSlett
 4. Takk for kommentar. FInt innlegg øverst her. Fin tanke!! Har sel tenkt på dette. Det er lov å melde pass noen ganger. Jeg gjør det stadig vekk! Ha en finfin sommer!

  SvarSlett
 5. Jeg har også tenkt på dette, og jeg synes alle skal blogge når de vil. Selv blir det noen ganger 5 innlegg på en dag, og i blant går det en måned eller mer mellom hvert innlegg. Jeg prøver da å tenke på at jeg ikke skal unnskylde meg, men tror jeg gjør det av og til. For om det går lang tid så begynner folk å "mase", enten på Facebook eller sms eller når jeg møter dem. Gjerne folk som ALDRI har kommentert..;) Det er jo hyggelig at folk leser, men det er dumt at mange føler seg presset til å blogge når de ikke orker/har tid/er uinspirert. Heller litt mer sjeldne og bra innlegg enn en masse meningsløst bare for at man SKAL legge ut tre innlegg per dag fordi det gjør Fotballfrue. De fleste bloggerne har jo ikke bloggen som jobben sin, så ingen forventer at de skal oppdatere så ofte. Bra at du setter fokus på det i alle fall. Det er viktig at vi tenker over og prioriterer, og de fleste er nok enige om at det er det virkelige livet, familie og venner som er rundt oss som er viktigst. Også får alle de virtuelle vennene og folk som bor langt unna vente på tur, evntuelt følge med på Facebook, Instagram eller annet som er mer instant.
  Jeg prøver å bare blogge når jeg kjenner at jeg "kjeder meg" og har tid til overs. Typisk da de fleste kanskje pleier å sette seg foran tv. (Vi har ikke tv)

  På min bloggleseliste så tar jeg bort folk som ikke har vært aktive på ett år, eller som jeg vet har sluttet å blogge, ellers blir jeg kjempeglad når det plutselig dukker opp noe på en blogg som har hatt pause i 4 måneder. :)

  SvarSlett
 6. Sier til meg selv når hodet er tom for innlegg eller at jeg ikke har tid, at blogg er kun en fornøyelse og ikke en "plikt"!
  Blir litt usikker når noen i bloggrullen står stille, og tar av og til de vekk, men slutter ikke å være følger for det om:)
  Sånn tenker jeg:)
  Klem

  SvarSlett
 7. Interresant lesning! Og til ettertanke for mange. Nydelig bilde av sommerblomst

  SvarSlett
 8. Flott tema du tar opp:)jeg rydder i bloggrullen innimellom, og fjerner evt de som ikke er aktive lenger..det er mer fordi bloggrullen min har fyllt seg opp, og det ikke er plass til flere:)veldig hygelig å følge deg:) Jeg har ikke dårlig samvittighet selv overfor inlegg,jeg publiserer sjeldent hver dag, men jeg får litt dårlig samvittighet når jeg ikke får tid til å skrive tilbake til de som har vært innom bloggen min og lagt igjen en hilsen, synes det er en fin gjensidighet. Men har det alltid i tankene, og besøker bloggen tilbake ved en annen anledning.
  Så gøy med playdate, kos deg::)

  SvarSlett
 9. Et bra tema og ta opp! Jeg bruker å beklage,for jeg vil gjerne gi noen til de som er så snill å besøke innom meg titt og ofte. Men det er ikke alltid livet blir sånn til alle tider at man klarer å få innlegg hver dag. Jeg skifter ikke ut bloggrull. Det er evt bare de som skriver at de har sluttet eller byttet blogg osv. Men ellers er de som jeg følger der for alltid.. om lite eller mye blogging!
  Ha en fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 10. Hei du flinke :-) Tusen takk for hyggelige kommentarer inne hos meg, og i dag har endelig hatt tid til å titte inn på nye blogger. Lagt meg til som følger hos deg :-)

  Jeg har blogget i ca 9 mnd og var veldig ivrig i starten. Etter hvert har jeg heller brukt mer tid på innleggene mine før jeg legger de ut. Kjente presset veldig i starten, men har etter hvert tatt det veldig med ro og blogger når jeg vil og har noe lurt eller fint å vise :-) Noen ganger blir det korte pauser men er heller ikke redd for å ta en lengre pause om jeg skulle trenge det. Men da vil jeg si ifra.

  Ha en fortsatt fin uke og gleder meg til å følge deg videre!

  Klem Vibeke

  SvarSlett
 11. Det har jeg også tenkt litt på i det siste, flott du tar det opp! Viktig at man publiserer når man føler for det selv) jeg er jo ganske fersk i bloggverdenen, men har ikke fjernet noen og kommer nok ikke til å gjøre det heller, av den grunnen iallefall. Heller at stilen min har forandret seg, og jeg ikke digger det landelige mer.... Skandinavisk har jeg fallt helt for, elsker )))) Over til en annen ting, du tar så flotte bilder, digger!! Skulle gjerne visst hvordan du får bakgrunnen hvit. Ønsker deg en kjempefin torsdag!! Klem Camilla

  SvarSlett
 12. Helt enig med deg, jeg slutter ikke å følge en blogg selv om de tar pause innimellom! Likevel føler jeg på det samme som deg, jeg vil jo gjerne skrive og ta bilder oftere enn jeg kanskje får tid til. Men det er vel ingen grunn til å beklage, selv om jeg noen ganger deler grunnen til at det har blitt en pause, slik som forrige uke med en syk lillegutt. Er så glad for å følge bloggen din, bra du skriver innlegg som dette som flere tenker på!

  SvarSlett

Takk for besøket! Setter stor pris på alle ord som blir lagt igjen hos meg :-)